Embraer разработва универсални самолети

Смятаме, че нашите самолети ще допринесат за развитието на Bulgaria Air, с която сме партньори,заяви Саймън Нюит вицепрезидент на Embraer.

05.10.2011 | 15:13 Редактор: Мариета Иванова
Embraer разработва универсални самолети
Embraer разработва универсални самолети

До няколко години флотилията на националния превозвач Bulgaria Air ще бъде попълнена от машини на бразилската компания Embraer. Авиопроизводителят се нарежда на четвърто място в света по реализирана продукция– след Airbus, Boeing и Bombardier. Сделката между Embraer и Bulgaria Air беше подписана през лятото и предвижда закупуването на до девет самолета Embraer-190. 
Embraer е на пазара от 40 години. В този смисъл има много голям опит в производство на висококачествени самолети, подходящи за различни пазари. След Втората световна война в авиоиндрустрията в Бразилия са инвестирани много средства, сподели в сутрешния новинарски блок на телевизия Bulgaria ON AIR Саймън Нюит, вицепрезидент на Embraer за Европа. Той сподели, че за авиокомпанията всички пазари са от значение.
„Усилията ни са насочени към това да разработим платформа, която да е приложима на различни пазари“, разясни Саймън Нюит, като даде за пример закупените от националния авиопревозвач Bulgaria Air самолети, които са разработени специално за по-малък пазар.
Вижте какво сподели Саймън Нюит за сигурността при пътуването със самолет и перспективите за развитие на Embraer на българския пазар от видео файла.