Aнтимафиоти задържаха група, източвала ДДС

От януари 2009 г. до момента нанесените щети за държавата са в размер на около 2 милиона лева.

03.10.2011 | 10:17
Aнтимафиоти задържаха група, източвала ДДС
Aнтимафиоти задържаха група, източвала ДДС

При операция „Глас” пловдивските антимафиоти задържаха група, източвала ДДС, съобщиха от пресцентъра на МВР. От януари 2009 г. до момента нанесените щети за държавата са в размер на около 2 милиона лева. Специализираната операция е проведена от служители на ГДБОП и сектор „Противодействие на икономическата престъпност”.
Акцията е била под прякото ръководство на Окръжната прокуратура в Пловдив. Участвали са още служители от областните дирекции в Пазарджик, Стара Загора и Търговище. В хода на операцията са разпитани над 50 свидетели. С полицейска мярка за 24 часа са задържани 20 души. На 13 от тях са били повдигнати обвинения. Приведени са в следствения арест в Пловдив.
Разследващите са проверили 30 обекта – офиси, жилища и автомобили на задържаните. Иззети са счетоводни документи, компютърни конфигурации - съдържащи информационни данни, мобилни телефони, печати, външни памети, пари, касови апарати. Открити са и цигари без бандерол, около 68 000 лева, както и нерегистрирано огнестрелно оръжие. Задържани са и четири луксозни автомобила. Продължава работата по разследването.