Туристическият сезон за 2011 г. е успешен

Все повече българи проявяват сериозен интерес към онлайн пазаруването на самолетни билети или цели туристически пакети.

30.09.2011 | 18:17
Туристическият сезон за 2011 г. е успешен

Туристическият сезон за 2011 г. може да бъде определен като успешен, въпреки че и проблеми не липсваха. Сериозен интерес към онлайн пазаруване на самолетни билети или цели туристически пакети проявяват все повече българи. Бумът на онлайн пазаруването настъпи при появата на нискотарифните самолетни компании у нас, обясни за Новините On Air Петър Панайотов, търговски директор на Travel Market Store.
 „Вече има оформена една група хора, които умеят и редовно купуват туристически продукти онлайн - заяви Петър Панайотов. - Вторият голям тласък се появи заедно със сайтовете за колективно пазаруване.“
Експертът съветва да се обръща внимание на онлайн пазара и да се изследва поведението на потребителите, така че туристическите фирми у нас да успеят да подобрят бизнеса си. Необходимо е да се направят и промени във визовите закони, така че да стимулираме още по-голям поток от туристи. Според Панайотов  добрата страна на т.нар. „алкохолен туризъм” е, че носи много приходи на бранша.
Специалистът обясни, че е необходимо местата, които са наложени като дестинации за алкохолен туризъм, да бъдат канализирани и обуздани, тъй като там се печелят много пари. Панайотов сподели и  че след като е изграден един бранд не е добре той да бъде променян.