fallback

Семейство заседна в асансьор - чака 40 минути

Следва жалба до КЗП дали фирмата, която го поддържа, извършва задължителната профилактика

17.08.2017 | 16:03 Автор: Иван Берберов

Семейство с малко бебе заседна в асансьор в жилищен блок в Русе. Майката и едномесечният ѝ син са останали между етажите повече от 40 минути, тъй като устройството в кабината не работело. От поддържащата фирма обясниха, че нямат вина, тъй като не са получили сигнал за проблем в електронния дневник.

Иван Карабуров живее на петия етаж в блок 15 в ЖК "Дружба". Сутринта е трябвало да отиде със снаха си и малкото бебе на профилактичен преглед, но асансьорът спира между втория и третия етаж. 

Опитват се да повикат помощ, но устройството в асансьора не работи. Успяват да се свържат по мобилния телефон и последвала поредица изнервящи разговори.

Малко след това идват техниците, които започват проверки защо устройството, което работи на принципа на мобилен телефон, няма сигнал. 

За хората обаче това не звучи успокоително. Те са платили 300 лева за асансьора и искат да могат да го ползват при всяка нужда. 

Иван Карабуров ще пусне жалба до Комисията за защита на потребителя (КЗП) за проверка дали фирмата извършва задължителната профилактика на асансьора.

 

fallback
Още от България
fallback