fallback

С регистрацията на автомобил в чужбина се избягват данъци

Това заяви изпълнителният директор и член на УС на застрахователно дружество "Армеец" Цветанка Крумова в предаването Денят ON AIR.

28.09.2011 | 10:22 Автор: Мариета Иванова

Един от дисбалансите в единната застрахователна система в Европа е причината за високия интерес от страна на румънски граждани да застраховат автомобилите си в България, посочи изпълнителният директор на застрахователно дружество "Армеец" Цветанка Крумова. Неуеднаквените правила в различните държави, като например ниските данъци и по – лесните процедури по регистрация, са в основата на активността на чуждестранни граждани, предимно от Румъния и Гърция, да застраховат колите си в България.Друг негатив на тази тенденция е избягването на данъчни задължения. „Когато един българин продаде автомобила си на румънски гражданин например, той заявява в данъчната служба, че няма вече да плаща данък. След това румънският гражданин си регистрира автомобила и отново не плаща данък. И така за един автомобил – нито румънската, нито българската държава получават съответните данъци,“ посочи Цветанка Крумова в ежедневното коментарно предаване на телевизия Bulgaria ON AIR.

Вижте какво още каза изпълнителният директор на застрахователно дружество „Армеец“ в Денят ON AIR от прикачения видео файл.

fallback
Още от България
fallback