Появи се бащата на изоставеното в Западен парк бебе

32-годишният Петър иска да се грижи за детето, издирва майката с полиция

12.08.2017 | 14:20 Редактор:
Появи се бащата на изоставеното в Западен парк бебе
Появи се бащата на изоставеното в Западен парк бебе

Добро е състоянието на изоставеното бебе в Западен парк в София. То е настанено в Специализираната болница за лечение по детски болести. Родителите на момичето вече са установени. Биологичният баща, макар да не е припознал детето, заяви, че иска да се грижи за него. Майката е на 18 години и има и по-голямо момче. 

Случайни минувачи откриват бебето в храстите близо до главната алея на Западния парк около 19 часа снощи. До него били оставени памперси и шише с храна. 

Изследванията показват, че момичето е здраво. Било дехидратирано, вероятно заради времето, прекарано в горещината.

Днес следобед биологичният баща и негови близки дойдоха в 3-то РУП. 32-годишният Петър и 18-годишната майка били заедно 2 години. От няколко дни са разделени, а тя вече живее с друг мъж. 8-месечното изоставено момиче е второто дете на майката, която има и 2-годишно момче.

В районното управление се появи и бабата на момичето, заедно с другото дете на дъщеря си. Близки на бащата казват, че майката не е искала детето. 

Бащата на бебето живее в кв. "Христо Ботев". Смята, че има условия да гледа момичето. Междувременно социалните обявиха, че в понеделник детето ще бъде настанено в специализирано заведение. Специалистите пък са категорични, че превенцията е начинът да се предотвратят подобни случаи с изоставени деца. 

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на районната прокуратура.