Централна кооперативна банка навърши 20 години

Добре развитата клонова мрежа на банката гарантира бърз достъп до предлаганата продуктова гама.

17.09.2011 | 17:49
Централна кооперативна банка навърши 20 години

Една от малкото изцяло български банки „Централна Кооперативна Банка” АД  се утвърди като сигурен и надежден партньор за бизнеса и домакинствата в страната. Над 500 гости честитиха рождения ден на банката на елегантно парти в резиденция Бояна. Водещ на събитието беше Николай Николов от телевизия Bulgaria ON AIR. 

“Централна Кооперативна Банка” АД е регистрирана през 1991 г. В момента функционира като универсална търговска банка, лицензирана да извършва всички видове банкови операции в страната и чужбина. Извършва дейности като инвестиционен посредник и е одобрена от БНБ за първичен дилър на държавни ценни книжа. Банката е лидер в обслужването на аграрния сектор в България, като непрекъснато разширява обема на операциите си със селскостопанските производители в цялата страна.

Едновременно с това, ЦКБ АД приоритетно развива банкирането на дребно и картовите разплащания, предоставяйки конкурентни продукти и услуги, за физически лица, предприятия и корпоративни клиенти от различни отрасли на икономиката.

Добре развитата клонова мрежа на банката гарантира бърз достъп до предлаганата продуктова гама.  ЦКБ АД поддържа над 50 клона и 208 офиса в България, 1 клон в Никозия, Кипър, офис във финансовия център на Европа – Лондон, централен офис и клонова мрежа на дъщерната банка в Република Македония – ЦКБ Скопие АД.

За международната дейност на банката финансовата институция поддържа отношения с над 360 банки в цял свят. ЦКБ поддържа 23 ностро сметки във всички основни чуждестранни валути. Финансовата институция е лицензирана от MasterCard Inc. да издава  международни дебитни и кредитни карти. Също така ЦКБ е агент и на международната система за бързи парични преводи Western Union.

Лоялните клиенти на банковата институция имат възможност да се възползват от програмата “CCB Club”, разработена съвместно с авиокомпания „България Ер” АД, застрахователно акционерно дружество  „Армеец”, „Мобилтел” ЕАД и „Лукойл България”, предлагайки на своите клиенти преференциални условия при пазаруване при нейните партньори.

Очаквайте подробен репортаж от събитието в програмата на Bulgaria ON AIR.