Най-голямата кравеферма в България все още е в пламъци

Рисковете от пожари остават и днес, времето се задържа сухо и горещо

03.08.2017 | 13:15 Редактор: Тодор Петров
Най-голямата кравеферма в България все още е в пламъци

Близо 20 часа продължава да гори най-голямата кравеферма в България край село Пoповица. Пожарът, който снощи беше локализиран, през нощта се разгоря отново с пълна сила. Пламъците стигаха до 5 метра. 

Цяла нощ 5 екипа на пожарната се бореха със стихията, която е обхванала сеновал и два склада. Горят над 7 000 тона сено. Към момента са изгасени само 40% от запалените бали.

Рисковете от пожари остават и днес. Най-голяма е опасността в района на Югоизточна България. Според данните на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН пожари заради високите температури могат да възникнат и в югозападните и северозападни части на страната.

А според данните на земеделското министерство, заради големите горещини тази година са възникнали над 200 пожара в горски територии, което е два пъти повече от същия период на миналата година.

Жълт код за високи температури е обявен за територията на почти цялата страна. Единствените области, за които няма отправено предупреждение, са Варненска и Бургаска. 

Времето ще се задържи сухо и горещо, максималните температури ще са предимно между 33 и 38 градуса.