Катарските авиолинии с полети до София (видео)

Националният превозвач на Катар е една от най-бързо-развиващите се авиокомпании в световен мащаб.

15.09.2011 | 09:17
Катарските авиолинии с полети до София (видео)

Четири пъти седмично Катарските авиолинии ще извършват полети между София и Доха с междинно кацане в румънската столица Букурещ. С традиционни български танци, питка хляб и сол бяха посрещнати пътниците на първия полет на Qatar Airways към България преди ден.
Националният превозвач на Катар е една от най-бързо-развиващите се авиокомпании в световен мащаб.
На специална пресконференция като част от церемонията по посрещането на полета изпълнителният директор на Qatar Airways Акбар Ал Бакер изрази благодарност за подкрепата към най-новата линия на авиокомпанията.
 „Бих желал да изкажа своята благодарност към Правителството на България, на Летище София и на целия български народ за подкрепата към най-новата линия на Qatar Airways, както и за впечатляващото посрещане и впечатляващия воден салют – заяви Акбар Ал Бакер. - Без значение дали пътуват по работа или за удоволствие, нашите клиенти от София сега имат много удобна и бърза връзка през Доха до много вълнуващи дестинации в Близкия Изток, Африка, Азия и Тихоокеанския регион“.
Катарските авиолинии продължават експанзията си в Европа през 2011 г. София е най-новата европейска дестинация в мрежата на авиокомпанията, която извършва полети до над 100 града в света.
На церемонията по откриването на редовната линия Катар – Доха присъства и премиерът Бойко Борисов, който заяви, че „най-добрите идват при най-добрите“.
 „Когато повдигнах темата да направим линия до София, а те имаха вече Букурещ, Будапеща и всички важни дестинации в Европа, тръгнахме от шега, накрая на обяда обаче шегата се превърна в бас,“ заяви министър – председателят на България.
Гост на церемонията беше и изпълнителният директор на летище София  Веселин Пейков, който коментира динамиката в авиосектора и сподели планове за разширение на Терминал 2.
Пред Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на Летище София Веселин Пейков заяви, че  за Летище София е “голямо предизвикателство  фактът че Lufthansa разширява хангарите си в България, което е показателно за доброто развитие на бизнеса авиокомпанията в страната.
"Това означава, че привличаме инвестиции и че има интерес от доста чуждестранни инвеститори – отбеляза Пейков. - Потвърждение на това е и фактът че Qatar Airways направи първия си полет до София. Имаме проекти да разширим Терминал 2, имаме желание да закупим нова техника за наземния ни оператор и също така да построим две нови пътеки за рулиране“.