Лечков остава кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен (видео)

Докато не бъде доказана вина за злоупотреби с еврофондове, няма да бъде излъчена нова кандидатура за местните избори, заяви премиерът.

14.09.2011 | 15:22
Лечков остава кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен (видео)
Лечков остава кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен (видео)

Йордан Лечков остава кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен. Това каза министър-председателят Бойко Борисов, който обясни, че няма да смени Лечков, докато не се докаже вината му за злоупотреба с еврофондовете. Припомняме, че заради съмнения за злоупотреби бяха спрени средствата, които община Сливен трябваше да ползва по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“.
Още през август екоминистерството съобщи, че временно замразява изпълнението на проекта за водния цикъл на града, финансиран от оперативна програма „Околна среда“, заради съмнения за злоупотреби с европейски и общински средства.
При откриването на Южната дъга от Околовръстния път днес премиерът Бойко Борисов заяви, че лично се е разпоредил да бъде спряно изплащането на средствата, докато не се изясни ситуацията.
„Европейската комисия приветства това наше решение, че не чакаме да ни се казва, а сами сме си спрели проект, които те първа ще се оценява дали е добър или не,“ бяха думите на премиера.
Премиерът Борисов обясни, че прокуратурата също разследва случая.