fallback

Почистване за 14 млн. лева в БДЖ

Близо 14 милиона лева ще плати "БДЖ - товарни превози" за почистване на влакове и сгради, става ясно от обява в Държавен вестник

13.09.2011 | 17:34

Обществената поръчка ще бъде за период от 3 години и включва хигиенизация на всички помещения и недвижими имоти на превозвача, както и на пътническите влакове. От БДЖ уточниха, че договорът ще включва и почистване на графитите по гарите вагоните.

Фирмата, която спечели търга, ще трябва да зарежда тоалетните на влаковете с вода, да поставя тоалетна хартия, сапун и други консумативи. Гаранцията за участие в процедурата е в размер на 90 000 лв за цялата поръчка, със срок на валидност 180 дни след крайния срок за получаване на заявленията за участие. Офертите ще бъдат отворени на 20 октомври.

За момента обаче не е съвсем ясно откъде ще дойдат средствата за разплащане с изпълнителя. "БДЖ - товарни превози" е в списъка за приватизация, а по думите на изпълнителния директор на БДЖ Йордан Недев дружеството от години работи на загуба. "Ако успеем бързо да продадем "БДЖ - товарни превози", определено ще облекчим целия холдинг. Има логика в искането на Европейската комисия за тази приватизация, защото никой не иска да налива пари в губеща фирма", посочи той.

fallback
Още от България
fallback