Социалните служби посетиха дома на Мария, условията не били достатъчно добри

Детето се намира в болница, докато институциите окончателно решат дали да върнат Александър обратно на майка му

31.07.2017 | 13:26 Редактор: Жанета Нейкова
Социалните служби посетиха дома на Мария, условията не били достатъчно добри

Социалните служби спешно отидоха на проверка в дома на Мария Иванова, която вчера изостави бебето си в столичния квартал "Младост“. 38-годишната жена поиска синът й да й бъде върнат.

В момента детето се намира в болница, а след това ще бъде предадено на социалните служби, докато бъде взето решение дали ще го върнат на майка му.

Мария Иванова, заедно с майка й, са отглеждали малкия Александър в село Габра, където от социалните служби съобщиха, че условията не са достатъчно добри. Те информираха още и че Мария не е осигурена, загубила е здравните си права. Сега й предстои операция, която ще бъде поета от държавата. 

Местното Бюро по труда ще обсъди с нея какви са вариантите й за работа. Тя ще има право и на целева помощ за отопление, каквато ще получи и майка й. 

И двете жени обясниха, че искат бебето да се върне при тях и ще направят всичко възможно, за да го отглеждат както подобава.

Мария има още едно дете - дъщеря на 12, която живее при баща си. По думите й Александър също е негов, но той отказвал да го припознае.