Опозицията даде 100 дни на Лиляна Павлова да докаже качества

Сини и червени са на мнение, че Павлова не притежава необходимите експертни качества за поста министър на регионалното развитие и благоустройство.

07.09.2011 | 15:25 Редактор: Петко Трухчев
Опозицията даде 100 дни на Лиляна Павлова да докаже качества

Новината за наследника на Росен Плевнелиев и досегашен заместник-министър - Лиляна Павлова, беше посрещната с безразличие в парламента. Опозицията й дава толеранс от 100 дни, за да покаже на какво е способна. Сини и червени са на мнение, че Павлова не притежава необходимите експертни качества за поста министър на регионалното развитие и благоустройство.

До днес Лиляна Павлова в качеството си на зам.-министър на регионалното развитие отговаряше за Оперативна програма „Регионално развитие“. Резултатите, които е показала обаче не са обнадеждаващи, че тя би могла да ръководи цяло министерство. Най-големият й пропуск е бавното усвояване на евросредствата по програмата, категоричен е депутатът от „Синята коалиция“ Иван Иванов.

От „Коалиция за България“ са по-толерантни в мненията си за бившия вице на Плевнелиев. Димчо Михалевски, който заемаше поста на Павлова в предишния кабинет, препоръча по- добър управленски подход, тъй като тя няма подходящо образование за поста и би могла да изпъкне с твърда ръка. За съжаление обаче експертният екип, към който да се допитва тя е бил заменен от управляващите с политически назначения, смята още депутатът от „Коалиция за България“.  Според него тепърва предстои ревизия на работата в МРРБ през последните две години.  Михалевски отбеляза, че не може дейността на регионалното министерство да бъде ограничавана само в пътищата.

В четвъртък парламентът ще гласува назначението на Лиляна Павлова.