Летище Крумово посреща асове

Осмият авиационен фестивал БИАФ 2011 "Небе за всички" е посветен на 100 годишнината на българската авиация.

03.09.2011 | 09:29
Летище Крумово посреща асове

През 2011 г. се навършват 100 години от решението на българското правителство да създаде военна авиация, която по-късно слага началото на гражданска, транспортна, селскостопанска и специална авиация, РВД, Авиоотряд 28 и авиацията на МВР.

Трите големи световни авиошколи – американската, западноевропейската и руската са поканени да покажат своите възможности на БИАФ 2011 г. Предвидени са демонстрации на шведския Gripen, Eurofighter Typhoon, МиГ-29М, F-16.

Въздушен и наземен показ на авиационна техника, в това число най-новите постижения на водещи производители в света, ще направят EADS, SAAB, Lokheheed Martin, Diehl.

Престижното авиошоу на летище Крумово край Пловдив посрещна ВВС на Италия, Германия, Швейцария, Румъния, Гърция, Швеция и САЩ.

Участници във фестивала са ОАО РСК МиГ, Телесис ООД, Еър Спорт ООД, Асоциацията на леката авиация на България, аероклуб Hawks от Румъния, АК Галеб от Сърбия, България Ер.

На летище Крумово ще могат да се видят и ретросамолети.

Поради огромния интерес към събитието на 3 септември 2011 г. БДЖ пусна допълнителни междуградски влакове на 3 и 4 септември. Те ще се движат между Пловдив и Асеновград. От Пловдив /пред х-л Тримонциум/ на всеки 15 мин. тръгва автобус за авиошоуто.

Двама посетители на авиошоуто ще спечелят  самолетен билет до дестинация по избор, обслужвана от националния превозвач Bulgaria air.

Авиошоуто в Крумово се провежда на 75 000 кв м площ в дните 3 и 4 септември. На територията на фестивала са взети всички мерки за обезпечаване на сигурността и информираността на посетителите.

Екип на телевизия Bulgaria on air е на мястото на събитията. Очаквайте видеоматериали.