Доброволците, изявили желание да почистят спирка "Вишнева": Речено - сторено

Трябва да има повече патрулиращи полицаи, отправи призив към Столичната община организаторът на събитието Манол Глишев

22.07.2017 | 16:39 Редактор: Иван Берберов
Доброволците, изявили желание да почистят спирка

Доброволци почистиха емблематичната спирка на столичния градски транспорт "Вишнева". През седмицата част от красивата къща в квартал "Лозенец" бе засегната от пожар. 

Желаещите да почистят спирката и близката гора се събраха днес в 11:00 ч. на площад "Журналист", минаха през "Борисовата градина" и запретнаха ръкави на улица "Вишнева", предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Милена Енчева.

"Това, което ни накара да почистим са два факта. Първо, гората систематично се замърсява и в нея дори има колиби на бездомници. И второ – според мен пожарът вероятно е възникнал в резултат на безотговорни действия на споменатите", посочи организаторът на събитието Манол Глишев.

Той добави, че не е очаквал толкова много хора да дойдат.

"Почти всички, които заявиха идването си във Facebook се отзоваха. Почистихме доста материал, но истината е, че боклук ще остане, защото гората има нужда от много повече грижи", прибави екоактивистът. 

Организаторът на събитието отправи апел към Столична община да се увеличи броят на патрулиращите полицаи в София и да се освети част от гората, така че хората, които минават от там да се чувстват по-сигурни.