Парламентът започна новия политически сезон (видео)

„Синята коалиция“ призова всички парламентарни групи да изготвят нова антикризисна програма, насочена към малкия и среден бизнес.

31.08.2011 | 16:23
Парламентът започна новия политически сезон (видео)

ГЕРБ ще намали дефицита, а „Синята коалиция“ ще готви нова антикризисна програма, стана ясно от първото за новия сезон заседание на парламента. Останалите политически сили ще концентрират работата си върху предстоящите президентски и местни избори. Отсъствието на министъра на финансите Симеон Дянков блокира работата върху първия законопроект на народните представители.
Годишният отпуск на финансовия министър Симеон Дянков отложи дебатите по реформите на НЗОК. Народните представители отказаха да гласуват закона без финансист номер 1. Той предвижда спестяванията на касата от 1,4 млрд. лв. да се прехвърлят във фискалния резерв. Това е и във връзка с намеренията на ГЕРБ да понижат текущия дефицит, който гони 3 %.
Новият политически сезон в парламента започна в традиционните остри реплики между управляващи и опозиция.
„Синята коалиция“ призова всички парламентарни групи да изготвят нова антикризисна програма, насочена към малкия и среден бизнес, тъй като кризата там още продължава.
Депутатите от разпадналата се група на РЗС пък, излизат в неплатен отпуск до изборите на 23 октомври, за да агитират за повече гласове.