След второто класиране в СУ: Приети са над 5500 студенти

Те трябва да потвърдят или запишат избраната специалност, ако не - губят правата си за трето класиране

18.07.2017 | 17:42 Автор: Иван Берберов
След второто класиране в СУ: Приети са над 5500 студенти

Вторият етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2017/2018 година беше обявен днес, предаде Dnes.bg по информация на висшето училище.

4480 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап. За втория етап на класиране са приети още 1072 студенти, от които 940 в редовна и 132 - в задочна форма на обучение.

Запълнени след първия етап на класирането са специалностите "Психология", "Публична администрация", "Право" в редовна и задочна форма, "Международни отношения", "Медицина", "Фармация", "Английска филология", "Скандинавистика", "Китаистика", "Японистика", "Кореистика", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Информационни системи", "Журналистика", "Връзки с обществеността" и новата специалност "Графичен дизайн".

Чакащи кандидати за третото класиране има за почти всички факултети, посочват от Софийския университет. И допълват, че на второ класиране са запълнени местата в задочните форми на специалностите.

От 19 до 21 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането в СУ. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26-28 юли, включително.

7230 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото ни висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалността "Психология". На второ и трето място са специалностите "Публична администрация" и "Социология", следвани от "Английска филология", "Компютърни науки", "Софтуерно инженерство", "Българска филология", "Информатика", "Информационни системи" и "Право", припомнят от Софийския университет.