fallback

Пациенти на протест срещу насилието над медици

Заедно с лекари те призоваха за доброта и ценности вместо агресия

13.07.2017 | 18:54 Автор: Тодор Петров

Пациенти на пребитата в началото на месеца д-р Албена Гагова от болница "Шейново" се събират за втори път на протест. 

Заедно с представители на Българския лекарски съюз те излязоха на поход в Южния парк, за да кажат "Не" на насилието в здравеопазването, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Нашата инициатива тръгна от тежкия инцидент с д-р Гагова и прерасна в нещо много по-голямо. Днес заставаме зад всички лекари, медицински сестри, учители. Тези професии са стожерите на нашето общество. Ценностната система, която губим всеки ден, ни погуба като общество. Застанали сме днес да кажем "Не" на насилието и агресията, "Да" на добротата и ценностите", заяви Ана Славова, която е сред организаторите на протеста.

Зам.-председателят на БЛС Галинка Павлова посочи, че могат да бъдат направени много неща срещу агресията, но всички трябва да обединят усилията си. Тя поздрави пациентите за спонтанния протест и призова институциите да работят ефективно в прилагане на законодателството.

В края на самото шествие бели балони ще бъдат пуснати във въздуха от малките пациенти, на които д-р Гагова е помогнала да дойдат на бял свят.

fallback
Още от България
fallback