Либийската общност в България ликува (видео)

Живеещите в България либийци биха се върнали в родината си, когато бъде въведен един съвременен пазарен модел.

24.08.2011 | 15:58 Редактор:
Либийската общност в България ликува (видео)
Либийската общност в България ликува (видео)

До броени часове бунтовниците в Либия ще провъзгласят новата република. Такива са очакванията на либийската общност в България. Мнението на избягалите от режима на Кадафи либийци е, че страната им няма да бъде разделена на Източна и Западна, както възнамеряваше бившият военен диктатор.
Новата конституция на Либия ще бъде изготвена от либийските граждани, веднага след като се провъзгласи официалното обявяване на новата република и падането на Джамахирията. Представители на либийската общност у нас се надяват предстоящите избори да протекат честно и прозрачно. Те са убедени, че повече няма да има намеса на радикални групировки, които да се възползват от безредиците.
Съдбата на Кадафи трябва да се реши от хората, които е потискал 40 години, а не от Международния съд за военни престъпления, категорични са либийските граждани, живеещи у нас. Последната задача пред падането на диктаторския режим е полковникът да бъде намерен.
Либия няма да се раздели на две, каквито бяха последните опити на Кадафи. Либийците, избягали от режима на Кадафи у нас, засега нямат намерение да се връщат в родината си. Завръщането им би било възможно, когато новата страна стъпи на краката си и се развива по съвременен пазарен модел.