fallback

След тежката катастрофа на АМ "Тракия": Част от ранените остават в болница

Районната прокуратура е образувала две досъдебни производства срещу неизвестен извършител

06.07.2017 | 21:19 Автор: Жанета Нейкова

Районната прокуратура е образувала досъдебно производство за верижната катастрофа на АМ "Тракия", в която участваха 40 автомобила. Според прокуратурата има виновен шофьор за инцидента. В същото време четирима души все още са с опасност за живота.

Наталия Николова, окръжен прокурор на София заяви пред Bulgaria ON AIR: "Образувани са две досъдебни производства срещу неизвестен извършител. Едното е за причинена телесна повреда на сръбска гражданка, а другото - за причинени телесни повреди на повече от едно лица. Нямаме данни автомобилите да са управлявани от неправоспособни водачи или от такива след употреба на алкохол", посочи Николова.

31 души бяха приети в няколко столични болници след тежкия инцидент. Сред ранените имаше и  5 деца. 

Четирима от пострадалите остават в по-тежко състояние и с опасност за живота. Трима от тях са транспортирани вчера в Окръжна болница "Света Анна" в София, а четвъртият пациент е 80-годишна жена, която вчера бе приета в "Пирогов" и оперирана там по спешност.

Добрата новина е, че детето, което бе транспортирано в "Пирогов" с черепно-мозъчна травма е по-добре и според лекарите в следващите няколко дни се очаква да бъде изписано. 

След брифинга на ръководството на Окръжна болница стана ясно, че един от пострадалите е непълнолетен. Това е 16-годишен без книжка, но е шофирал.

 

 

fallback
Още от България
fallback