Цачева: Кадафи да бъде съден справедливо (видео)

Партийните субсидии няма да бъдат увеличени, заяви председателят на парламента Цецка Цачева.

23.08.2011 | 16:14 Редактор:
Цачева: Кадафи да бъде съден справедливо (видео)
Цачева: Кадафи да бъде съден справедливо (видео)

Партийните субсидии няма да бъдат увеличавани, както настояват политическите партии от опозицията. Това заяви в отговор на въпрос на репортер от Bulgaria on air председателят на парламента Цецка Цачева. Тя определи отказа на ГЕРБ от даренията на физически лица като пример за подражание. Само така ще се разсеят спекулациите около подкупните игри в политиката.
Цачева обаче, не коментира защо отказът на ГЕРБ от даренията на частни лица ще влезе в сила от 24 септември, а не по-рано.
По повод събитията в Либия председателят на парламента отбеляза, че Муамар Кадафи трябва да бъде изправен пред Международния трибунал за военни престъпления. По отношението на народа към бившия му лидер ще проличи дали Либия ще тръгне по демократичен път, коментира още Цачева. Не е за подценяване и вероятността Кадафи да последва съдбата на Саддам Хюсеин, който беше убит.
Важно е либийският народ да не се поддава на външна намеса и да отстоява интересите си. Световната история показва, че след подобни преврати, следва разграбване и национална катастрофа. Успешната атака срещу режима в Триполи съвпадна с Международния ден за почит на жертвите от комунизма.