Побойниците от Асеновград са задържани под стража

Към 20:00 ч. имаше нов мирен протест на гражданите срещу насилието

30.06.2017 | 19:35 Редактор: Иван Берберов
Побойниците от Асеновград са задържани под стража

Напрежението в Асеновград не стихва. Съдът остави в ареста деветимата задържани за побой на деца на гребната база край града. 

Биячите получиха най-тежката мярка – задържане под стража. Ако бъде доказано, че те са участвали в размириците от преди няколко дни, и деветимата ги очаква ефективна присъда до 5 години затвор.

Очаква се тази вечер към 20:00 часа отново да има мирен протест на гражданите срещу насилието.

Засега ситуацията в Асеновград е спокойна, за разлика от вчерашните провокации след мирния протест на гражданите, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов. 

Избликът на агресия се отрази и в Народното събрание. ДПС осъдиха изказвания и квалификации на вицепремиера Валери Симеонов към ромското население.

"Обединените патриоти" обаче отговориха с остра декларация. Според тях именно ДПС са в основата на конфликти като тези в Асеновград.

"Наказателната отговорност е лична. Заради етническата принадлежност на провинили се лица или на престъпници, да внушаваме колективна отговорност на цели етнически групи е крайно опасно и противоречи на закона", категоричен бе лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.