fallback

53 % повече пътуващи по вътрешните линии (видео)

Националният превозвач Bulgaria air предлага и повече вътрешни полети – общо 35 седмично до Варна и Бургас.

18.08.2011 | 16:18

В разгара на летния сезон „Летище София“ отчете 3 % ръст на пътниците. Само за месец юли летището е обслужило 336 500 пристигащи и заминаващи пътуващи.   От "Летище София" очакват броят на пътниците, които ще използват аерогарата, да достигне 3.5 млн. души до края на годината. Във връзка с това от ръководството на летището обявиха, че планират разширение на аерогарата и оптимизиране на наличното пространство. Само през месец юли на пистите на летището са кацнали и излетели общо 4319 самолета.„Юли месец традиционно е един от най-високите като трафик- заяви пред Bulgaria on air Мариана Кирилова,  маркетинг директор на „Летище София“. - През миналата година имахме по-слабо търсене на превози през летния сезон, докато тази година има много пътуващи, както забелязвате“.

По отношение на кризата със самолетното гориво преди седмици Мариана Кирилова сподели, че е имало известно притеснение, но ситуацията е овладяна.

Наблюдава се повишение на желаещите да пътуват по вътрешните линии, като ръстът е над 50 %. Тази година националният превозвач Bulgaria air предлага и повече вътрешни полети – общо 35 седмично до Варна и Бургас. Цените на полетите стават все по-достъпни и конкурентни на автобусният и автомобилния транспорт.

fallback
Още от България
fallback