Отношения с Индия и Китай гарантират бъдещи инвестиции (видео)

На този етап страната ни запазва устойчивост, въпреки случващото се зад океана.

12.08.2011 | 15:58
Отношения с Индия и Китай гарантират бъдещи инвестиции (видео)

До втора финансова криза  светът няма да стигне в близките няколко месеца, смята проф. Чавдар Николов. По думите му сривовете на финансовите борси през последната седмица не са показателни за финансовата стабилност на страните. За разлика от 2008 г., сега липсват фалити в банковата система, коментира още той.
Покачването на цената на златото и понижението при петрола са само част от показателите за настъпването на втора финансова криза. Въпреки че банкова система е уязвима, фалити на банки не се наблюдават.
На този етап страната ни запазва устойчивост, въпреки случващото се зад океана. Според проф. Чавдар Николов управляващите трябва да търсят активно, тясно сътрудничество с бързо развиващи се в икономическо отношение страни като Китай и Индия. Така страната ни ще си гарантира в бъдеще добри чуждестранни инвестиции.
Гръбнакът на българската икономика остават малките и средни фирми. Те осигуряват 76 % от заетостта, сочат данните на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. В същото време най- печелившият бизнес в държавата продължава да бъде енергийният.