Фандъкова: Улиците на София стават по- безопасни (видео)

Над 12 км нови тротоари са били изградени, а други 20 000 кв.м. са били ремонтирани в столицата.

10.08.2011 | 14:38
Фандъкова: Улиците на София стават по- безопасни (видео)

Улиците на София ще станат по-безопасни, обеща кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Край на липсващите капаци на шахти, разбитите тротоари и оголените жици, които застрашат живота и здравето на столичани. Мерките за справяне с тези проблеми бяха обсъдени на работна среща в Столична община.
През последната половин година от Инспектората на столичната община са открили множество нарушения като повредени или изцяло липсващи капаци на улични шахти, разбити електрически табла и неработещо улично осветление. Предстои експлоатационните дружества да отговарят за изпълнението на задълженията си, като предварително внесат определени суми като гаранция. В случай на допуснати нарушения, общината ще се разпорежда с гаранционните суми. По този начин няма да се ощетява бюджетът на общината за непланирани ремонти дейности.
Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви, че лично е подавала сигнали за отворени шахти, където човек може да си счупи крак.
„Санкциите, на които подлежат изпълнителните директори лично са от 1000 до 5000 лв. при неизпълнение на тези ангажименти,“ съобщи столичният кмет като подчерта, че най-голямата отговорност е тази за „живота и здравето на хората.“
Над 12 км нови тротоари са били изградени, а други 20 000 кв.м. са били ремонтирани в столицата. От Центъра за градска мобилност са ремонтирали и 65 спирки на обществения транспорт, а други 100 ще получат нов облик в следващите месеци.