fallback

За няколко дни: 65 сигнала за нередности в туризма у нас

Всички те са постъпили на горещите линии, открити от вицепремиера Валери Симеонов

20.06.2017 | 18:30 Автор: Мария Аладжова

65 сигнала за нередности в туризма са постъпили на горещите линии, които вицепремиерът Валери Симеонов откри преди дни. Недоволните имат възможност да подават своите оплаквания от шума в заведенията по телефон или имейл.

Сигналите за нередности в туризма идват от цялата страна. Има регистрирано оплакване дори от Враца. Най-масово сигналите са от Черноморието, като първенци са Варна и Бургас. 

Сигнали има за нерегламентирано строителство, но най-вече за шум от заведенията. Борбата на Валери Симеонов по темата има и продължение - амбицията му е да спре организираните алкохолни турове по родното Черноморие.

Пияните летуващи по улиците на морските ни курорти не са рядкост. След като се напият, туристите стават агресивни, като най-често персонала на заведения и хотели стават мишена.

Войната на Валери Симеонов срещу шумните морски заведения има и още един фронт - социалните мрежи. В своята страница в Twitter Симеонов отправи предупреждение към собствениците на заведения с популярната реплика от филм – да не видят кон боб яде ли.

fallback
Още от България
fallback