Коригират коритото на река Владайска до октомври

Очакванията са новият канализационен колектор да подобри условията за жилищните квартали „Овча Купел“, „Горна Баня“, „Красно село“ и „Княжево“.

08.08.2011 | 14:45
Коригират коритото на река Владайска до октомври
Коригират коритото на река Владайска до октомври

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителните работи по корекцията на коритото на Владайската река. Проектът е част от „Интегриран проект за водния сектор на София”, финансиран по програма ИСПА, включващ изграждането на 6 главни канализационни колектора, на обща стойност 58 млн. евро.
Столичният кмет заяви, че е удовлетворена от видяното. Тя съобщи още, че очаква работата по корекцията на коритото да приключи до октомври.
Очакванията са новият канализационен колектор да подобри условията за жилищните квартали „Овча Купел“, „Горна Баня“, „Красно село“ и „Княжево“. Йорданка Фандъкова припомни, че изграждането на липсващи канализации ще продължи. По нейните думи само през 2011 г. са изградени над 34 км.
Изгражданата канализация ще е полезна за екологията в района.
С изграждането на новото корито на реката ще бъде осигурена и защита от наводненията при проливни дъждове, които от години насам са сериозен проблем за всички живеещи в района. От общината също обещаха, че след завършване на строителните дейности, улиците в района ще бъдат ремонтирани.