Бойко Борисов се срещна с Бинали Йълдъръм

Във фокуса на срещата - двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа

13.06.2017 | 15:27 Редактор: Мария Аладжова
Бойко Борисов се срещна с Бинали Йълдъръм

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в Турция. Визитата е по покана на турския му колега Бинали Йълдъръм. Турският премиер се обадил по телефона на Борисов и пожелал да се видят.

Борисов ще се срещне с президента Реджеп Ердоган в опит да изиграе ролята на медиатор между Брюксел и Анкара. Последно той ще бъде приет в 15,30 ч. и от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Веднага след визитата при държавния глава на Турция Борисов ще проведе разговори с премиера Йълдъръм. "На срещите ще бъдат обсъдени теми от двустранните отношения между България и Турция, както и ситуацията на Балканите и в Европа. В тях ще участва и председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов", съобщават от правителствената информационна служба.

Защо не участва министърът на културата – не става ясно. В делегацията, водена от Борисов, е включена и вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. В Анкара тя ще проведе среща с министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу. Щели да говорят за добросъседството и обстановката на Балканите.