Повишават посмъртно в майор загиналия кап. Георги Анастасов

Състоянието на пострадалите при падането на хеликоптера е стабилно

10.06.2017 | 10:32 Редактор: Тодор Петров
Повишават посмъртно в майор загиналия кап. Георги Анастасов

Стабилно остава състоянието на пострадалите пилоти при вчерашния инцидент, при който хеликоптер падна в Черно море. Те са настанени във Военноморската болница във Варна с по-леки травми. Състоянието на капитан Симеонов и капитан Апостолов значително се подобрява.

Двамата са контактни, на спонтанно дишане и не са зависими от кислородно лечение. Очаква се до няколко дни да бъдат изведени от реанимацията.

Командирът на хеликоптера капитан Георги Анастасов почина вчера. Със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов той е посмъртно повишен в звание майор. 

Организира се изпращането на тленните останки на Георги Анастасов в Ямбол. Поклонението ще бъде утре от 11 часа, а погребението от 12 часа.

Днес в щаба на военноморските сили се проведе пресконференция по повод катастрофата. От нея стана ясно, че е изключено силният вятър или влошените метеорологични условия да са допринесли за инцидента. 

Причините за трагедията се разследват от комисията, която включва експерти от Военна полиция и командването на Военноморските сили. Срокът тази комисия да се произнесе е 30 дни.