94 депутата се очаква да подкрепят третия вот на недоверие

В подкрепа на управляващите се очаква да гласуват депутатите от ГЕРБ, Атака и 12 независими депутати.

26.07.2011 | 10:39 Редактор: Петко Трухчев
94 депутата се очаква да подкрепят третия вот на недоверие

Парламентът ще гласува внесения вот на недоверие към Министерския съвет в 19.15 ч. На извънредно заседание, преди това народните представители ще разглеждат законите за промени в Наказателния кодекс, Кодекса за труда и Кодекса за социално осигуряване. Поводът за искането на оставка на правителството е провалът на политиката по вътрешна сигурност и обществен ред, отложеното присъединяване към Шенгенското пространство, полицейщината и нарушаването на основните човешки права.
Третият вот на недоверие към кабинета Борисов ще подкрепят парламентарните групи на „Коалиция за България“, ДПС, „Синята коалиция“ и шестима независими депутати от бившата парламентарна група на РЗС. Така „за“ вота ще  гласуват 94.
В подкрепа на управляващите се очаква да гласуват депутатите от ГЕРБ, Атака и 12 независими депутати, което ще осигури мнозинство дори над необходимите 121 гласа за свалянето на правителството. Опозицията заяви, че при провал на вота ще внесе нов – наесен, с мотив провал на цялостната политика на кабинета. От 1 август парламентът излиза в лятна ваканция за 1 месец.