fallback

Майки от Габрово се обединиха в помощ на болна жена

Преди няколко месеца на Марианна ѝ е поставена диагноза рак на шийката на матката, тя трябва да замине на лечение в Турция

05.06.2017 | 17:40 Автор: Василена Василева

Майките в Габрово се обединиха, за да помогнат на млада жена, болна от рак на шийката на матката. 

Марианна Цакова е на 39 години и е майка на три малки деца. Преди няколко месеца чува диагнозата и оттогава досега е претърпяла няколко операции. В момента жената се нуждае от спешно лечение в клиника в Турция, средствата за което обаче са непосилни за семейството ѝ.

Преди близо седем месеца тя чува страшната диагноза рак на шийката на матката - трета степен. Мариана претърпява доста сложна операция в Плевен, след която започва химиотерапия. След направен скенер лекарите установяват, че има разсейки в черния дроб.

В София ѝ отказват химиотерапия, заради неустановена температура, която пречела на лечението.

От тогава за сега никой лекар у нас не установява категорично, каква е причината за високата температура на Марианна и лечението с химиотерапия не може да се проведе. На този етап единствено от клиника в Турция предлагат лечение, което обаче трябва да започне веднага. Първоначалната сума е в размер на 30 000 евро и трябва да бъде събрана във възможно най-кратък срок.

За това стотици габровски майки се обединиха в благотворителна кампания. А всеки, който има желание да помогне на Марианна може да открие повече информация за това във Facebook страницата "Да помогнем на Марианна".

fallback
Още от България
fallback