Атака ще осуети искания трети вот на недоверие (видео)

При неуспех на третия опит за сваляне на кабинета Борисов, опозицията готви четвърти вот на недоверие към правителството.

18.07.2011 | 16:11 Редактор:
Атака ще осуети искания трети вот на недоверие (видео)
Атака ще осуети искания трети вот на недоверие (видео)

ДПС и „Коалиция за България“ внесоха в деловодството на парламента вот на недоверие към правителството за провала на вътрешната политика, отложеното членство в Шенген и нарушението на гражданските права. Вотът ще бъде успешен, въпреки, че няма да доведе до свалянето на кабинета на ГЕРБ, заяви Лютви Местан от ДПС. Дебатите по вота вероятно ще  са в четвъртък, а гласуването ще е в петък.
Третият опит на опозицията да предизвика предсрочни избори ще бъде осуетен от Атака. В събота лидерът на националистите Волен Сидеров заяви, че партията му няма да подкрепи вота на недоверие, въпреки разногласията й с управляващите. 
От опозицията заявяват, че няма да са удовлетворени ако бъде сменен  вътрешният министър Цветанов, срещу когото са насочени мотивите за вота на недоверие.
Опозицията вече се готви за четвърти вот на недоверие към правителството. Той ще бъде през септември и ще е за цялостната политика на управляващите.
Досега бяха отхвърлени два вота на недоверие срещу кабинета Борисов. Първият беше внесен през октомври 2010 г. за несъстоялата се здравна реформа, а вторият през юни 2011 г. с водещ мотив "провал в антикризисната политика".