Светлана Ангелова се оттегли от надпреварата за шефското място на НОИ

Така бившият заместник-председател на Комисията за финансов надзор Бисер Петков остава единственият кандидат за началник на пенсионния фонд.

14.07.2011 | 16:22 Редактор: Петко Трухчев
Светлана Ангелова се оттегли от надпреварата за шефското място на НОИ
Светлана Ангелова се оттегли от надпреварата за шефското място на НОИ

Депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова отпадна от надпреварата за управител на Националния осигурителен институт. Номинираната от парламентарната група на ГЕРБ икономистка се е отказала от поста, тъй като не получи одобрението на министъра на финансите Симеон Дянков. Той предлага своя кандидатура в лицето на Бисер Петков. Така бившият зам.-председател на Комисията за финансов надзор остава единственият кандидат за началник на пенсионния фонд.
Пред медиите Ангелова заяви, че решението й да се откаже е лично. Тя заяви, че има необходимия опит като ръководител на социалната служба в Русе, но е важно да има пълна подкрепа, която в момента няма. 
„Няма натиск от страна на Дянков,“ подчерта още Светлана Ангелова.
По закон в конкурса за директор на НОИ трябва да участват трима кандидати. Депутатите от ГЕРБ нямат резервен вариант след като Ангелова се отказа от номинацията си.
По всяка вероятност след седмица ще станат ясни и новите предложения, заяви председателят на ГЕРБ Красимир Велчев.
Депутатите приемат предложения за ръководния пост в НОИ и от синдикатите, и работодателските организации. Досега, обаче, те не са спрягали конкретни имена за поста.