fallback

Възраждането на Добрич - граждански форум събра ентусиасти

Целта е да се съберат работещи идеи, чрез които да се върне престижът на града

29.05.2017 | 13:56 Автор: Иван Берберов

Първи по рода си граждански форум събра в Добрич ентусиасти, които обсъдиха идеи за възраждането на добруджанския град като културен и икономически център. Инициативата е на добричлии, които работят в страната и чужбина, но живеят с болките и радостите на родния си град.

"Всички народи, които живеят добре, живеят добре, защото заедно си организират общия живот. Това е целта на днешната среща. Да се научим заедно в Добрич да си търсим проблемите, след което да търсим решения", посочи архитект Боян Коларов – организатор на форума и зам.-кмет на община Добрич.

Арх. Боян Коларов е сред организаторите на форум "Добрич в бъдеще време", който се подготвя повече от година. Целта му е да събере работещи идеи на добруджанци, които да върнат града отново на световната карта. 

Георги Енчев от популярния дует "Румънеца и Енчев" с вълнение си припомни първите си стъпки точно на тази сцена в Добрич.

"Умните глави на Добрич – така ми прозвуча като ме поканиха. Интересно ми е какво ще излезе от една такава среща и дай Боже, да се превърне в традиция и да е един успешен модел за другите градове и за България като цяло", сподели музикалният изпълнител Георги Енчев.

Цялата история вижте във видеото!

fallback
Още от България
fallback