Контролът на разходите е определящ за ефективността на една банка

Това заяви пред Bulgaria on air изпълнителният директор на банка ДСК Виолина Маринова.

07.07.2011 | 12:19
Контролът на разходите е определящ за ефективността на една банка

Банковата система не трябва да става заложник на политически битки. За това призова президентът Георги Първанов. Държавният глава връчи наградата "Банка на годината", която се проведе за четиринадесети пореден път на 6 юли. 
„Нека тези избори да не превръщат банковата ни система, финансовата ни стабилност като цяло, в заложник на политическите битки – заяви по време на церемонията президентът Първанов. - Има много други теми, по които бихме могли да спорим“.
Societe Generale Експресбанк стана "Банка на годината".  Изпълнителният директор на финансовата институция подчерта, че изборът е заради стратегията през годините, останала стабилна преди, по време и след кризата.
 „Много искаме да запазим тази награда и следващата година – подчерта пред медиите изпълнителният директор на SG Експресбанк Филип Лот. - Залагаме на качеството в нашата работа, на удовлетвореността на клиентите ни. Когато качеството е в основата на дейността, успяваме заедно. Тази награда се дължи на колегите в банката, затова ще запазим духа на екипност.“
UniCredit Bulbank бе отличена в категорията "Банка на клиента". За най-добър клон на чуждестранна банка, работещ на територията на страната, беше отличена Citibank България. Наградата за пазарен дял отиде при Първа инвестиционна банка. Призът за динамика на развитие спечели Корпоративна търговска банка. Банка ДСК бе отличена за ефективност .
Ефективността на една банка означава изключителен контрол на разходи, внимателно разпределяне и определяне на цената на продуктите, сподели пред Bulgaria on air изпълнителният директор на банка ДСК Виолина Маринова.
За първи път тази година се дава и нова награда, базирана на най-модерното в момента маркетингово проучване чрез така наречените "тайни клиенти", което цели да покаже качеството на обслужване. Този приз бе присъден  на Райфайзенбанк.
Наградите „Банка на годината“ са учредени през 1992 г. За своята четиринадесет годишна история критериите са се променяли и усъвършенствали заедно с развитието на финансовата  система в България.