Удължават с месец програмата "Старт в кариерата"

По нея се осигурява заетост на младежи с висше образование в публичната администрация.

29.06.2011 | 09:23
Удължават с месец програмата

Срокът за кандидатстване на младежи с висше образование по програмата “Старт на кариерата” се удължава до 29 юли 2011 г, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика. Промяната ще осигури възможност по Програмата да кандидатстват и млади хора, които ще се дипломират в рамките на лятната изпитна сесия на 2011 г. Първоначално обявеният краен срок беше до 28 юни. Програмата дава възможност на младите висшисти в рамките на 9 месеца да придобият трудов стаж и опит по своята специалност.
По нея могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години, придобили специалност, която отговаря на изискването за съответните работни места, към които са се насочили. Работните места могат да бъдат в централните ведомства (министерства и второстепенните им разпоредители с бюджетни кредити), областите и общински администрации. Те се  обявяват с процедура за кандидатстване, утвърдена от Министъра на труда и социалната политика. На приетитe се осигурява  възнаграждение от 400 лв. и изплащане на социалните и здравните осигуровки за сметка на работодателите, допълнителни възнаграждения по Кодекса на труда, годишен платен отпуск и болнични.
Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се  бъдат открити на адрес в интернет www.az.government.bg .