Част от Ломско шосе е отворена за движение

Стойността на изградения участък от булеварда е 4,6 млн. лв. Парите са осигурени по Оперативната програма „Транспорт" и от Столичната община.

27.06.2011 | 18:43
Част от Ломско шосе е отворена за движение

Първият ремонтиран участък от булевард Ломско шосе в София вече е отворен за движение.  Премиерът Бойко Борисов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски прерязаха лентата на обновения път с дължина от 1,8 км.
Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че с ремонта на пътя са подменени “изцяло канализационните колектори, водопроводите; изградени са колектори за подземната инфраструктура; подменено е 3.6 км изцяло осветление”. Наред с това има изградени велоалеи, посадени са над 300 дървета по протежението на булеварда, асфалтирани са и участъците към съседните улици, отчете още столичният кмет.
Премиерът Бойко Борисов допълни, че след април 2012 г. с метрото ще могат да пътуват над 400 хил. души. В момента то се използва от 190 хил., стана още ясно от думите на министър- председателя.
Останалата част от булеварда, до надлез Надежда, ще бъде готова наесен, съобщи още столичния кмет. Стойността на изградения участък от булеварда е 4,6 млн. лв. Парите са осигурени по Оперативната програма „Транспорт" и от Столичната община.