Стабилно е състоянието на изгубеното край Смилян момче

Бащата на Ивелин Узунов сподели, че е оцеляването на сина му е цяло чудо

15.05.2017 | 13:00 Редактор:
Стабилно е състоянието на изгубеното край Смилян момче
Стабилно е състоянието на изгубеното край Смилян момче

Състоянието на намерения вчера Ивелин Узунов е стабилно и няма опасност за живота му, съобщиха днес от Смолянската болница, където момчето е в реанимация. 

Ивелин е контактен и вече е споделил с баща си, че се е изгубил в гората. До него все още не се допускат други хора освен най-близките.

Бащата на Ивелин - Велин, трудно намира думи с които да благодари на хората, участвали в десетдневното издирване на сина му. Според него е цяло чудо, че Ивелин е оцелял сам в гората. 

"При други обстоятелства би оцелял, но ей така в гората, а той казва че никъде не е излизал, явно че някакъв късмет е имал да оцелее, без храна, не е ял нищо, само вода е пил", споделя родителят.

Пред него Ивелин споделил, че на 5 май - когато изчезна, излязъл просто на разходка в гората над Смилян. 

Десет дни по-късно го откриват дезориентиран и изтощен. Намират го началникът на РСПБЗН - Смолян Васил Вълчев и семейството му. Те случайно се прибирали от семейния си имот в село Пещера и първи забелязали момчето, полегнало край пътя. 

"С майка ми и със сестра ми бяхме, разбрахме че това дете е изчезналото. В първия момент като го видяхме, честно да си кажа помислихме, че е възможно и да е починало, но като го попитахме: "Добре ли си?", викнахме му така отстрани, то се навдигна, отговори ни нормално и вече се задействахме на 112", обяснява Вълчев. 

Ивелин все още е в реанимацията на МБАЛ Смолян, където беше приет снощи. Състоянието му е стабилно, лекарите лекуват измръзванията по тялото му. Медиците все още не могат да кажат дали ще има по-сериозни последици за Ивелин от измръзването. 

Възстановяването му ще продължи дълго. Предстои момчето да бъде разпитано и от полицията.