Сините няма да участват в дебатите по вота на недоверие

Все още не е ясно дали и Атака ще обърне гръб на управляващите.

15.06.2011 | 16:55 Редактор:
Сините няма да участват в дебатите по вота на недоверие
Сините няма да участват в дебатите по вота на недоверие

Дебат по вота на недоверие в парламента ще има в четвъртък, независимо че беше обявен ден на траур към жертвите от автобусната катастрофа край Пловдив. Председателят на парламента Цецка Цачева не прие искането на левицата за отлагане на дебатите.
Сините обявиха, че няма да участват във вота на недоверие – нито при дебатите, нито при гласуването. Това споразумение постигнаха коалиционните партньори Иван Костов и Мартин Димитров след няколкодневни дебати. В крайна сметка мирът в коалицията е надделял над различията.
От Синята коалиция са категорични, че този вот няма да свали правителството и че планират да напуснат залата, за да стане ясно, че „ГЕРБ са останали сами”.
В Парламентарна група на Атака все още не са решили как да гласуват. Разривът в отношенията между ГЕРБ и Волен Сидеров продължи след инцидента край Баня Башъ, когато на лидерът на Атака беше отказано да  оглави парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.
От Атака не желаят да внесат друго предложение за поста. Все още не е ясно дали националистите ще обърнат гръб на управляващите.  Явор Нотев от Атака заяви днес в парламента, че решението предстои да бъде взето.
В късния петъчен следобед ще стане ясно дали правителството ще оцелее и след втория вот на недоверие.