Проливен дъжд се изля в столицата

От Националния институт по метеорология и хидрология определиха код “оранжев” с гръмотевична активност за североизточна България.

09.06.2011 | 10:38
Проливен дъжд се изля в столицата
Проливен дъжд се изля в столицата

Проливен дъжд се изля в столицата, придружен от силен вятър малко след 9 часа сутринта днес. В някои райони на столицата дъждът премина в градушка. От Гражданска защита съобщиха за Bulgaria on air, че няма подадени сигнали за наводнени мазета.
Всички екипи на службата са били в движение след това за отстраняване на паднали клони и дървета в София. Според пресцентъра на Гражданска защита е паднал и билборд в центъра на столицата на кръстовището на булевардите Фритьоф Нансен и Евлоги Георгиев. От там не изключиха и възможността бурята, която продължи близо час да е нанесла минимални щети в различни части на града. Градушка е паднала в района на Красно село и Борово, съобщиха граждани  за Bulgaria on air. По време на разразилата се буря температурата в София рязко спадна от 25 на 18 градуса.
Междувременно от Националния институт по метеорология и хидрология определиха код “оранжев” с гръмотевична активност за североизточна България, което означава, че има вероятност от причиняване на щети в резултат на  интензивните дъждове.