Плевнелиев няма да е кандидат за президент

Министърът на регионалното развитие и благоустройството води в социологическите проучвания като политика с най-висок рейтинг, който изпревари дори премиера Борисов с цели 6 %.

03.06.2011 | 18:02 Редактор:
Плевнелиев няма да е кандидат за президент
Плевнелиев няма да е кандидат за президент

Министърът с най-висок рейтинг Росен Плевнелиев няма да се кандидатира за президент. Той опроверга слуховете, че ГЕРБ ще номинира него в кандидат-президентската надпревара наесен. Плевнелиев заяви, че никой от ръководството на партията не е разговарял с него с оглед на потенциален кандидат за президент.

„Големият късмет, който имам, е, че не се занимавам с политика- заяви днес регионалният министър. – Аз всеки втори ден трябва да правя първи копки. До края на месеца трябва да избутам Марица, чакат ме куп други работи, така, че президентският пост не е за мен на дневен ред”.

Въпреки че, министър Плевнелиев не е бил обсъждан в ГЕРБ за кандидат-президент, все пак той не изключва възможността на по-късен етап това да се случи.

„Ако случайно някой ми предложи тогава ще му мисля, засега това е само виртуално,” заяви Плевнелиев.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството води в социологическите проучвания като политикът с най-висок рейтинг, който изпревари дори премиера Борисов с цели 6 %. Почти половината от анкетираните вярват на Плевнелиев.