fallback

Само 9 зрелостници, заловени да преписват на матурите

Резултатите от изпитите на матурите тази година са по-добри в сравнение с миналата.

03.06.2011 | 14:48 Автор: Доника Ризова

Резултатите на зрелостниците, явили се на матурите тази година, са по-високи от тези на миналогодишния випуск, обяви днес просветният министър Сергей Игнатов.  По думите му броят на отличниците също е по-голям в сравнение с миналата година. Двойките са по-малко, а преписвачите са само 9. Заловените преписващи са имали допълнителен скрит телефон или традиционни хартиени пищови.Резултатите на дванайсетокласниците тази година са много по-добри по български език, математика и география. Все повече ученици предпочитат да пишат есета, което показва, че все по-малко учат текстове наизуст.

И тази година най-висок успех на матурите имат възпитаниците на профилираните гимназии. Следват ги от завършващите от училищата по изкуства.

Най-добри оценки са получили учениците от София-град, Стара Загора и Пловдив. На опашката са зрелостниците в Разград, Търговище и Шумен. В районите с ниски резултати ще бъде изпратена работна група, която да анализира проблемите и да повиши нивото на учителския труд-уточниха от министерството.За първи път в сайта на Министерството на образованието, младежта и науката ще бъдат показани най-добрите есета. А резултатите от матурите могат да се проверят в интернет на адрес rezultati.zamaturite.bg

fallback
Още от България
fallback