Оставки чакат Борисов на седмичното заседание на МС

Във връзка с подадените оставки премиерът Бойко Борисов ще предложи на депутатите да гласуват персонални промени в състава на правителството.

18.05.2011 | 16:32 Редактор: Петко Трухчев
Оставки чакат Борисов на седмичното заседание на МС

Три министерски оставки посрещнаха премиера Бойко Борисов на седмичното заседание на Министерския съвет.
Първата беше на министъра на на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Един от най-близките хора до Бойко Борисов още от управлението му като кмет на София е изтъкнал “лични причини” за окончателното си решение. Той е заявил, че не може да се справя вече със задълженията си на министър. Премиерът Бойко Борисов прие оставката на дългогодишния си приближен.
Общият им път заедно започва през 2008 г., когато Борисов в качеството си на кмет на София назначава Цветков за свой заместник с ресор “транспорт”. В последния си ден като министър Александър Цветков взе участие в седмичното заседание на Министерски съвет и внесе последните си две проекторешения.
Минути след новината за оттеглянето на транспортния министър се появи  информацията за оставката и на заместник-икономическия министър Марий Коцев. Той преговаряше с руската страна за проекта АЕЦ “Белене”. В кулоарите на парламента се заговори, че неговото място ще бъде наследено от народния представител от ГЕРБ Делян Добрев, който в момента е заместник-председател на икономическата комисия на Народното събрание.
Появиха се още слухове, че заместник-министърът на земеделието Светлана Боянова е подала оставка, които по-късно бяха официално опроверган от ресорното министерство.
От правителствената пресслужба съобщиха, че във връзка с подадените оставки премиерът Бойко Борисов ще предложи на  депутатите да гласуват персонални промени в състава на правителството. В него се казва още, че за поста на транспортния министър ще бъде предложен досегашния заместник на Цветков - Ивайло Московски.