По-добра инфраструктура искат домоуправителите от “Владиславово”

76% от анкетираните от варненци от “Владиславово” споделят мнението, че Законът за управление на етажната собственост оставя редица неразрешени проблеми.

18.05.2011 | 14:22
По-добра инфраструктура искат домоуправителите от “Владиславово”

Най- сериозният проблем на домоуправителите от варненския квартал „Владислав Варненчик“ е инфраструктурата, сочат данните от проведена
от районната администрация анонимна анкета.
40% от домоуправителите искат благоустрояване на околоблоковото пространство, а 39 на сто - нови пътища.
76% от анкетираните от варненци от “Владиславово” споделят мнението, че Законът за управление на етажната собственост оставя редица неразрешени проблеми, въпреки промените, които е внесъл.
Според 19 на сто от хората законът няма никакво отражение в отношенията между етажните собственици, а 11% не могат да преценят ефекта от нормативния акт. На практика само 13 на сто от анкетираните смятат, че във входа им са настъпили осезателни промени.
Липсата на достатъчно детски площадки е ключов проблем според 28 на сто от анкетираните. 22% пък отреждат приоритетна роля на мерките за чистотата във „Владиславово".
Само 4 на сто от участниците в допитването дават изцяло негативна оценка за сметопочистването и сметоизвозването в района. Според 64% тези дейности се изпълняват на задоволително ниво, а според 32% - на много добро.
В отговор на набелязаните проблеми администрацията на районния кмет Добромир Джиков вече работи по стратегия, която да предложи мерки за по-високо качество на сметопочистването. Резултатите от допитването, проведено в рамките на ежегодните срещи на Джиков с домоуправителите, показват още, че 45 на сто от тях са доволни от усилията за справяне със зимната обстановка и оценяват действията по снегопочистването като координирани и навременни. 53 на сто от анкетираните, обаче, са убедени, че отпорът на снежните хали би могъл да бъде и по-добре организиран. Недоволни от свършеното през изминалия зимен сезон са само 2%.