Масово изтегляне на членове на секционни комисии в Кърджали

Напускането им не пречи на нормалното провеждане на изборите в града

26.03.2017 | 13:46 Редактор:
Масово изтегляне на членове на секционни комисии в Кърджали
Масово изтегляне на членове на секционни комисии в Кърджали

В навечерието на вота в Кърджали започна масово изтегляне на членове на секционни избирателни комисии. Засега това не е повлияло на нормалното протичане на изборите, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Мотивите на напусналите членове са лични, но се носят слухове, че може да са политически. Други казват, че представители на някои политически партии агитират чрез раздаване на фиданки с прикрепени за тях агитационни материали.

Има само един сигнал за нарушение - кметът на кърджалийско село е бил в секцията под претекст, че трябва да оправи кафемашината.

Избирателната активност в ромския квартал на Кърджали е 6,32%. Гласуването се упражнява под засилено полицейско присъствие, което ще продължи през целия ден.

Там политиката не е на дневен ред. Предстоящият вот е тема табу и малцина са смелчаците, които се осмеляват да говорят за проблемите на квартала.

Оказва се, че освен липса на работа, част от хората живеят в крайна бедност – без ток и без вода. Ромите признават, че политиците поглеждат към малцинствата само преди избори. Затова са категорични, че този път ще гласуват по съвест, а не за пари. Те твърдят, че днес ще отидат до урните с ясни изисквания към политиците.