Софтуерни решения спасяват бизнеса с продажби

Цената на една такава система зависи от размера на фирмата. Когато се касае за прохождащи бизнеси, решенията започват от няколко стотин лева.

08.04.2011 | 13:42
Софтуерни решения спасяват бизнеса с продажби

Въпрос на оцеляване за компаниите в сферата на продажбите е да притежават добър софтуер, с който да се гарантира бързината на обслужването на клиентите.
В търговията на дребно се работи с много на брой артикули от порядъка на 10 – 15 хиляди. В това море от информация трябва да се класифицират най- важните компоненти на продажбите.
Натрупаната информация, представена в подходящ вид чрез съответния софтуер, може да подобри вземането на решения и оптимизацията на бизнеса, категоричен е Димитър Селенски, собственик на софтуерна компания.
Цената на една такава система зависи от размера на фирмата. Когато се касае за прохождащи бизнеси, решенията започват от няколко стотин лева.
“Типичните софтуери, които обслужват фирми с размер да кажем десетина магазина, започват някъде от около 5 – 10 хиляди евро и достигат до 100 хиляди евро,” коментира Димитър Селенски, собственик на софтуерна компания.
Според експертите, възвръщаемостта в подобни  инвестиции зависи от степента на използването на  системата. Иновативните решения, предоставящи възможности за анализи на продажбите и ефективност на труда, могат в значителна степен да подобрят процесите в компанията.
Мнението на Красимир Георгиев, IT мениджър на фирма за хардуер, “в съвременния бизнес, особено в ритейла, т.е. в търговията на дребно, такава инвестиция не винаги е оправдана. В дългосрочен план, промените са толкова много, че да кажем едно по- ниско бюджетно решение ще доведе до по- добри резултати,  като такова ниско бюджетно решение може лесно да бъде променяно , може да бъде добавяно , може да бъде доработено, дори може да бъде променено.”
В изключително конкурентната бизнес среда в сектора на търговията на дребно, все по- важна роля за успеха на компанията имат иновациите и правилните софтуерни решения .