fallback

Д-р Петър Берон за Народното събрание преди и сега

"Постигнахме много, но имаше хора, които си бяха намислили как да направят приватизацията"

09.03.2017 | 13:31 Автор: Мария Аладжова

Във времена на бурна политическа динамика у нас, а и в Европа, си спомняме за политиците, оставили следа в демократичното развитие на България. Несъмнено такъв човек, макар и от години да е извън активната политика, е д-р Петър Берон - депутат от VII Велико Народно Събрание от СДС, биолог и геолог по образование.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR той отговори на въпроса какво според него се е променило от негово време досега:

"Измряха половината от великите депутати. Това, което беше в първата програма на СДС - искането за демокрация, свобода на словото, на печата, на събранията, на частната инициатива, на пътуванията и всичкото останало, сега хората си мислят, че те са като въздуха и слънцето и са паднали от небето и си е било винаги така".

Той не скри разочарованието си, че от факта, че постигнатото от VII Велико Народно Събрание не е било запазено в цялостта на замисленото:

"Това, за което бяхме влезли, го извършихме, обаче по-нататък имаше хора, които си бяха намислили как да си направят приватизацията, как да разсипят стопанството, как да унищожат селското стопанство у нас, как да намалят за едно лято добитъка 3 пъти и ред други неща, които въобще не ми се мислеше, че ще се случат - 3000 предприятия приватизирани по крайно нереден начин".

"Трябва да следваме заветите на хора, като Яне Сандански, които са ни казали - трябва да се научим да изстискваме от себе си роба капка по капка, а ние не го правим. Това трябва да се преодолее на всяка цена", разсъждава още д-р Петър Берон.

Интервю на Мария Папазова.

По публикацията работи Мария Аладжова.

fallback
Още от България
fallback