fallback

И части на "Люлин" останаха без топлоподаване

Всичко това на фона на падането на температурите от тази сутрин, които цял ден ще останат под нулата

08.02.2017 | 14:11 Автор: Ирина Георгиева

"Топлофикация - София" все още не е отстранила напълно голямата авария от неделя, a възникнаха и няколко нови в различни части на столицата. Всичко това на фона на падането на температурите от тази сутрин, които цял ден ще останат под нулата.

В частите на столичния квартал "Люлин" 3,4,5 и 6 е нарушено топлоподаването. Аварията обаче не е свързана с тази от преди няколко дни.

Най-късно до петък всички абонати трябва да имат топлоподаване.

На 3 февруари в 18:30 часа е станал токов удар, който е прекъснал електроснабдяването в помпена станция "Лозенец", припомни директорът на Дирекция "Експлоатация" в "Топлофикация София" инж. Боян Паунов за Bulgaria ON AIR.

"Във високите квартали като "Младост"4 и "Студентски град" има голяма денивелацията спрямо топлоизточника ТЕЦ София-Изток. В резултат на изключването на тази помпена мощност голямо количество вода започва да се връща към ниската част и се получава хидравличен удар. Той товари топлопреносната мрежа и в определени участъци се появява пробив. Това налага неговото отстраняване, тъй като мрежата трябва да е херметична и трябва да бъде запълнена с вода. Иначе, ако се натовари с вода, тя ще изтече", обясни той.

Чуйте още:

Заради продължаващата авария в столицата, се повишава степента на готовност на аварийните екипи на ЧЕЗ . Въпреки по-високото потребление мрежата е изчислена да издържи натоварване, увериха от дружеството.

Иначе сметките за ток през януари ще бъдат по-високи с 23 до 70% по-високи. Така потребителите ще получат фактури на стойност от 120 до 560 лв. 20 годишен рекорд в потреблението за територията на Западна България, отчетоха от Електроразпределителното дружество., заради минусовите температури.

fallback
Още от България
fallback