fallback

Нов живот за училищните коридори: Ученици преобразяват гимназията си

Инициатива на възпитаниците на 9-та Френска гимназия в София

25.01.2017 | 13:13 Автор: Мария Аладжова

Ученици вдъхват нов живот на своето училище. Възпитаниците на 9-та Френска гимназия в София преобразиха коридорите на своята учебна база. В момента те събират средства, за да обзаведат още кътове в училище. 

Водени от мисълта, че когато нещо не ти харесва, трябва да вземеш нещата в свои ръце, възпитаниците на Френската гимназия в София решават вдъхнат нов живот на коридорите в своето училище. Идеята се ражда спонтанно. Маргарита Колева 00:24

"Бяхме седнали на пода и като цяло беше много студено и започнахме да си мечтаем как можем да седнем някъде на мебел, защото училището сега както го виждате, изглеждаше изключително празно и започнахме да си мечтаем", разказа Маргарита Колева от 11. клас.

До момента учениците са успели да обзаведат два къта от училищния салон. Мебелите за единият са дарение от частна компания. Другите обаче са ръчно изработени от самите ученици.

Ръководството на френската гимназия застава зад идеята на своите възпитаници. Директорът на училището споделя, че от отдавна иска коридорите да бъдат обновени, но средствата обикновено отивали за друг тип ремонти.

"Идеите на нашите ученици в по-голямата част гледаме да бъдат реализирани и за мен училището трябва да ги учи не само на знания по определени предмети, а на това как човек може да постигне мечтите си", разказва директорката на школото Емилия Богданова.

Амбицията на учениците е да изградят още 2 къта на територията на гимназията. За целта следващият месец ще направят концерт, с който се надяват да съберат нужните средства.

За инициативата разказват Милена Енчева и операторът Димитър Розов:

 

fallback
Още от България
fallback