fallback

Бавим се с издигането на кандидатура за еврокомисар, предупреди Ивайло Калфин

Всеки ден забавяне намалява шансовете на България да получи влиятелен пост, подчерта той

01.12.2016 | 22:57 Автор: Мария Аладжова

Ако продължаваме да се бавим и да не излъчваме български кандидат за еврокомисар, ще бъдат разпределени всички постове, а ние изпуснахме поста „бюджет”, който e много важен и влиятелен.

Това заяви пред журналисти в парламента зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин, предаде „Фокус”. На въпрос дали трябва да се направят консултации между политическите сили за постигане на консенсус, Калфин отговори: "Еврокомисарят не трябва да е политическо лице задължително. Това трябва да е човек, който е приемлив. Вие си представяте, че в средата на мандата на Европейския парламент и еврокомисарите, голяма част от законодателството вече е подготвено. Този, който влезе там, трябва да продължи вече започната работа и той трябва да познава това”.

„Тук не става въпрос дали правителството си отива в последния или предпоследния момент. Ще е по-зле ако правителството си пропусне шансовете България да има добър ресор”, заяви още Калфин. По думите му всеки ден забавяне намалява шансовете на България да получи влиятелен пост. 

 

fallback
Още от България
fallback